Zeebaars met ontbijtspek

Het perfecte voorgerecht voor uw diner

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 130°C. Snipper de knoflook en de sjalot fijn. Snijd de peterselie en de ansjovis fijn. Wikkel de zeebaarsfilets in met het ontbijtspek. Wrijf een ovenschaal in met olijfolie. Leg de zeebaarsfilets met het ontbijtspek in de oven schaal en zet deze 12 tot 16 minuten in de oven.
  2. Verwarm olijfolie met de ansjovis, pijnboompitten, kappertjes, knoflook en sjalot. Doe nu de gehalveerde honingtomaatjes erbij. Warm nog even door en sprenkel er de lepels azijn over. Maak op smaak met peper en zout. Voeg de hakte peterselie als laatste toe.
  3. Leg de vis op de bordjes en schep daar het kappertjes mengels op. Maak af met een mooie pluk peterselie.

Tip!

U kunt er eventueel nog Parmezaanse kaas bij geven.

Voedingswaarden (per 100 g): Energie 120 kcal, Vetten 2.80 g, Eiwitten 23.50 g

Wat heeft u nodig?

  • 4 zeebaarsfilets van ca. 80 g, zonder vel
  • 8 plakjes ontbijtspek, dun gesneden
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 4 el geroosterde pijnboompitjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 el ansjovis
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 el peterselie
  • 8 honingtomaatjes, in partjes
  • peper en zout

Nog meer heerlijke recepten?