Een licht en luchtig vispakketje dat zeker verrast!
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze vervolgens af, spoel af onder de koude kraan en zet opzij.
Houd een paar takjes koriander en bieslook apart. Hal van de rest de blaadjes af en hak ze fijn.
Meng in een kommetje de helft van de gehakte kruiden met 1,5 tl peper, 1 tl zout, 1/4 tl chilipoeder en voeg 1 el zonnebloemolie toe.
Leg de poon op een zijkant. Snijd de vis vanaf onder de kop naar de staart in de breedte 4 keer diep in (1/2 tot 1 cm), maar niet tot op de graat! Keer de poon op de andere zijde en snijd ook deze kant 4 keer in. Wrijf wat van het kruidenmengsel in de sneden.
Was een limoen onder de hete kraan. Snijd deze limoen in vieren en leg in een hoge beker van de staafmixer. Voeg 1/2 tl zout en 100 ml zonnebloemolie toe. Maal de limoen fijn.
Halveer en pers de andere limoen uit. Schil de wortel en schaaf er met de dunschiller lange linten van. Snijd elk lint in de lengte in 3 à 4 smalle repen.
Meng ze met de koude rijst, lente-ui, rest van de kruiden, het limoensap en een scheut sesamolie. Proef en voeg naar smaak peper, zout, chilipoeder en meer sesamolie toe. Strooi er de achtergehouden kruiden overheen.
Leg een groot vel folie op het BBQ-rooster en vet het in met een beetje olie. Leg de poon erop. Sluit de deksel en gril deze 12 à 14 minuten.
Leg de poon op een schaal, haal het visvlees vanaf de staart naar de kop van de graat, doe dat met een groot mes dat u in de breedte over de graat langzaam heen en weer beweegt.
Serveer met de limoenolie en rijstsalade. Eet smakelijk!