Gebakken zalm

In romige saus

Bereidingswijze

  1. Verdeel de zalm in twee grote stukken of snijd ze in repen van ongeveer 2 cm dik.
  2. Bestrooi de zalm met peper en zout naar smaak.
  3. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de zalm aan alle kanten gaar.
  4. Haal de zalm uit de pan en voeg de kookroom en de mosterd-dillesaus toe aan dezelfde pan.
  5. Roer de saus goed door en laat deze iets inkoken. Als de saus te dun blijft, voeg dan een maïzenapapje toe (1 eetlepel water en 1 eetlepel maïzena) om de saus iets dikker te maken.
  6. Voeg de zalm toe aan de saus en garneer met een verse citroen, bosui ringetjes en dille naar smaak.

Dit moet u weten!
Zorg ervoor dat de zalm op kamertemperatuur is voordat u hem gaat bakken. Dit voorkomt dat de zalm aan de buitenkant te gaar wordt en aan de binnenkant nog rauw is.

© eefkooktzo.nl

Wat heeft u nodig?

Voor 2 personen

  • 400 g zalmfilet
  • 200 ml kookroom
  • 6 el mosterd-dillesaus
  • 1 citroen
  • 1 bosui
  • Verse dille
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: maïzena

Nog meer heerlijke recepten?