Een licht en luchtig vispakketje dat zeker verrast!
Bereidingswijze
Spoel de wijnbladeren in een vergiet af en schenk er kokend water over. Laat de bladeren goed uitlekken. Spoel wijnbladeren uit blik extra goed af, want die zijn vaak erg zout.
Bestrooi de mullen aan de binnenkant en buitenkant met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Vul de buikholte met ui en peterselie en verpak elke mul in 2-3 wijnbladeren. Bind ze eventueel vast met paktouw.
Bestrijk de pakketjes rondom met olijfolie en rooster ze boven een gloeiende barbecue in 8-12 minuten gaar. Keer de pakketjes een paar keer. Je kunt de pakketjes ook in een grillpan of in een hete oven van 220°C gaar roosteren.
Serveer met de couscoussalade
Bereiding couscoussalade
Wel 200 gr couscous 10 minuten in 300 ml koud water en meng er dan het sap van 1 citroen en 3-4 eetlepels olijfolie door.
Snijd 3 geroosterde paprika’s in reepjes en schep ze met 2 bosuitjes in ringetjes, 3 eetlepels fijngehakte peterselie en 2 eetlepels fijngehakte munt door de couscous.
Breng de salade op smaak met zout en peper.
Serveer de mulpakketjes met de couscoussalade. Eet smakelijk!