Snijd het stokbrood in hele dunne plakjes en leg ze naast elkaar op bakpapier in de oven. Ongeveer 8-10 minuten.
Haal het staartje van de haring af en snijd het in kleine blokjes.
Snipper de sjalot, snijd de zeekraal in kleine plakjes en de augurkjes in hele blokjes. Doe dit bij de haring rasp ⅔ van de citroen af en doe bij de rest. Pak een lepel grove mosterd en roer het geheel door. Pluk wat verse dille en roer er doorheen. Proef de tartaar even en breng op smaak met eventueel wat peper en/of citroensap.
Haal het vruchtvlees uit de avocado en meng met 2 el citroensap. Breng op smaak met een snuf zout en peper. Maak hier een gladde spread van.
Verdeel een eetlepel avocado spread over de borden. Leg in het midden van het bord een steekring. Schep de haringtartaar met een lepel in de steekring en duw het even aan.
Haal de steekring er voorzichtig af en zo heb je een mooi rond tartaartje gekregen. Druppel er wat olijfolie overheen en versier met citroenrasp en dille.
Dit moet u weten!
Het is bijna zo ver. Vanaf 15 juni 2022 zijn de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar.