Kleine moeite, groot succes, deze zachte vis met zeekraal en rokerige hummus.
Bereidingswijze
Maak eerst de hummus. Pureer de kikkererwten, paprika, knoflook, paprikapoeder en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde hummus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Meng voor de zeekraalsalade alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de hummus in een pannetje op laag vuur terwijl u de vis bakt. Verhit de olie in twee koekenpannen. Leg in elke pan 4 stukjes vis en bak ze op laag tot matig vuur 2-3 min per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg vlak voordat de vis gaar is nog een klein klontje boter toe.
Verdeel de hummus in een lange streep over acht voorverwarmde borden. Leg er de kabeljauw op en verdeel er de zeekraalsalade over. Druppel er nog wat olijfolie over en maal er wat verse peper over.
Tip!
Serveer bijvoorbeeld met krokante aardappelschijfjes uit de oven met kruiden, zoals rozemarijn en tijm.