Een makkelijke bereidingswijze wat ook nog eens een heerlijke smaak aan de mul geeft.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Kook de asperges in een pan met ruim kokend water in 3 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Dep de asperges droog. Halveer de plakken sinaasappel. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een braadslede.
Meng de paprikapoeder met wat zout en peper door de olijfolie. Bestrijk de binnenkant van de mullen met een beetje olijfolie. Vul de buikholte van elke mul met 2 halve plakjes sinaasappel en leg daarop enkele asperges en een takje tijm.
Bestrijk de mullen rondom met de olijfolie en leg ze naast elkaar in een braadslede. Schuif de braadslede in de oven en bak de mullen in 15-20 minuten gaar. Serveer de gevulde mullen op warme borden met dikke frieten en een groene salade met peultjes.
Weetje!
Mul komt voor in de Noordzee, het Kanaal en overal in het gebied van de Middellandse Zee, de oostelijke Atlantische Oceaan en de Zwarte Zee.