Rode poon met couscoussalade

Ideaal voor een zomerse dag of als lunchgerecht!

Bereidingswijze

  1. Maak twee liter bouillon met bouillonblokjes. Kook de couscous in de bouillon volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de rode poon ongeveer 8 minuten. Keer halverwege.
  3. Maak intussen de dressing door de ingrediënten te mengen.
  4. Snijd de paprika, wortel en lente-uitjes klein. Verkruimel de feta en strooi samen met de granaatappelpitjes over de salade. Garneer met verse basilicum.
  5. Voeg de groenten en de dressing bij de parelcouscous.
  6. Serveer de couscoussalade met de rode poon.

© freshlyfish.nl

Wat heeft u nodig?

Voor 4 porties

  • 4 rode poonfilets
  • 1 rode paprika
  • 2 wortels
  • 2 citroenen
  • 6 lente-uitjes
  • 200 g feta
  • 400 g parelcouscous
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 6 el granaatappelpitjes

Voor de dressing

  • 2 el honing
  • 2 tl mosterd
  • 100 ml olijfolie
  • 1 handje verse basilicum

Nog meer heerlijke recepten?